Önértékelés

Önértékelés: mivel mérjük magunkat?
Mi, emberek, szinte folyamatosan méregetjük, másokhoz hasonlítgatjuk magunkat. Azonban nagyon sokszor rosszul választjuk meg a "mértékegységet" - vagyis olyan dolgok alapján próbáljuk meghatározni saját magunkat, melyek valójában nem határozhatnak meg minket.

Etikátlan amnézia: ilyenkor kapcsol be
Önkéntesekkel folytatott kísérletek során kiderült, hogy az emberek hajlamosak nem emlékezni a saját etikátlan viselkedésükre olyan jól, mint a más tevékenységükre. A Proceedings of NAS folyóiratban megjelent cikkükében elemezte az eltérést, és a lehetséges okokat Maryam Kouchak, a Northwestern Egyetem és Francesca Gino, a Harvard Egyetem kutatója.

Kapcsolódó videók

VideóRendelő: Segítség, nem egyformán szereti az unokáit a nagymama!
"Az anyósom különbséget tesz a két gyermekem között: az ötéves kislányomat elkényeztetni, a két és fél éves kisfiamról pedig tudomást sem vesz. Annyira közömbös, hogy meg sem öleli a kisfiam. A férjemet is zavarja ez a viselkedés. Mit tehetnénk?" - kérdezte pszichológus szakértőnket egy olvasónk. Dr. Szemerédy Viktória válaszáért érdemes megnézni videónkat.
VideóRendelő: Segítség, nem egyformán szereti az unokáit a nagymama!
Gyógyszerkereső
Továbbra is erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Az északkelet felé tartó csapadéktömbökből többfelé várható eső, zápor és főként az éjszaka első felében a déli, délkeleti országrészbe még egy-egy zivatar is besodródhat. Az északi, északkeleti szél nagyrészt mérséklődik, de a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten élénk maradhat, sőt utóbbi részen helyenként erős széllökések is előfordulhatnak. Továbbá zivatarokhoz átmenetileg erős, viharos széllökés is társulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. Néhány napig marad az esős, őszies idő, a hidegfront pedig az arra érzékenyeknél akár komoly panaszokat is kiválthat.